Fietsen voor geld

Alles kost geld. Of we nu naar de supermarkt gaan voor boodschappen, naar de kapper, naar het toilet op centraal station Utrecht of voor een rondje schaatsen naar de schaatsclub gaan met hun ondergelopen weiland, alles kost geld. Toen we begonnen met oriënteren op waar we in het buitenland wilde werken, kwamen we er snel achter dat we in ieder geval niet onze spaarpot zouden kunnen gaan vullen. Geen probleem natuurlijk, want dat is ook niet de reden waarom je in het buitenland gaat werken….. voor ons althans niet. Maar toen we erachter kwamen dat we bij Mercy Ships geld mee moesten gaan brengen werd het wel een beetje een ander verhaal. Onze eerste reactie was natuurlijk dat het belachelijk was. Wat was dat voor een organisatie…. Geld meenemen…. Ze mogen blij zijn dat we onze huisdieren niet meenemen. Nu is het dat we die niet hebben, maar ik was in staat geweest om ze aan te schaffen. Enkel om een punt te maken.

Onze tweede reactie was dat het eigenlijk wel te begrijpen is. We zijn ons gaan afvragen wat het ons mag kosten om te helpen en om te “dienen” bij Mercy Ships. De organisatie biedt gratis operaties en hulp aan duizenden mensen. Hiervoor is ontzettend veel geld nodig. De onkosten die wij daar hebben komen indirect ook ten goede aan Mercy Ships. Als er geen medisch personeel zou zijn, is het schip waardeloos.  We hebben besloten om zelf een deel te sparen om daar te werken. Voor het overige deel zullen we mensen gaan benaderen om ons te sponsoren. Doormiddel van giften hopen we onze begroting rond te krijgen. We willen hierin transparant zijn. Eind Juni hebben we een sponsortocht op het programma staan. Samen met een groep vrienden gaan we de Col du Galibier opfietsen. Hiermee hopen we een mooi bedrag op te kunnen halen. We voelen ons enorm bevoorrecht dat er 8 mensen zijn die voor ons en Mercy Ships willen meefietsen.

We zullen ze binnenkort aan jullie voorstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*