Nieuw Blog

Een nieuw blog beginnen voelt altijd een beetje onhandig. In ons hoofd zijn we namelijk al veel verder met onze plannen dan wat je nu zult lezen in de eerste blog. Dat betekent voor ons, veel reproduceren en goed onder woorden kunnen brengen wat we nu eigenlijk gaan doen. Eigenlijk nog helemaal zo gek nog niet, want ook al weten we precies wat we gaan doen, het is best goed om het nog eens even op een rijtje te zetten.

We gaan eind van dit jaar voor 7 maanden op de Africa Mercy werken. Dit is een hospitaal schip van de organisatie Mercy Ships. We gaan jullie hier echt nog veel meer over vertellen, maar voor nu is dit even het eerste wat je moet weten. We hebben dit besloten nadat we al 4 jaar lang tegen elkaar zeiden dat we heel graag en tijdje in het buitenland zouden willen werken. Afgezien van een hoop geregel wat het met zich mee brengt, hadden we natuurlijk ook voor een “veilige” omgeving kunnen kiezen door in een ziekenhuis in Australië of in de VS te gaan werken. Toch geloven we niet, dat we daarmee een verschil kunnen maken. Niet dat het verkeerd is om daar te werken uiteraard.  Wat ons wel enthousiast maakt is het idee dat we met ons beroep mensen kunnen helpen die nooit hulp gehad zouden hebben wanneer Mercy Ships niet had kunnen bestaan. In die zin mogen we dus best in onze handjes knijpen voor het feit dat we beiden de Intensive Care opleiding hebben mogen volgen en we in een ziekenhuis werken wat zich blijft ontwikkelen. Juist doordat mensen langs de westkust van Afrika vaak zo geremd worden in hun ontwikkeling willen we ons daar inzetten. 7 Maanden lang, 40 uur per week en zien dat je een verschil kunt maken in een mensenleven, gemeenschap of zelfs in een heel land.

Het duurt nog wel even voordat we vertrekken. November 2012 vliegen we naar Guinee. Tot dan zijn er allerlei dingen die nog geregeld moeten worden. We willen jullie met onze site op de hoogte houden met foto’s, filmpjes en verhalen. Totdat we weggaan zijn we natuurlijk bereid om je nog veel meer te vertellen over onze plannen onder het genot van goede koffie en lekkere koeken. Voel je vrij om eens langs te komen, nu het nog kan ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*