TRAINING DAY 2


En daar was ie dan de 2e officiële trainingsdag van de sponsortocht. We proberen er een mooie opbouw in te maken. Dat wil zeggen dat de vorige keer we ons hebben beperkt tot de Veluwe. De dellen door, de zogenaamde ‘Knobbel’ 2x gepakt. En daarna nog een lekker stukje vlak in de polder. Gisteren werd het echter alweer een heel ander verhaal. 70 km rond Arnhem. Nou ik kan je vertellen. In Arnhem hebben ze heuvels. Best veel. Dacht ik zo goed op weg te zijn met mijn 140 km per week…. Helaas moest ik erachter komen dat heuveltjes fietsen toch wel een ander verhaal is. Maar goed. de conclusie is dan ook dat het een goede oefening is voor het heuveltje genaamd: Col du Galibier’ wat we in juni gaan doen.

‘s Ochtends een mooie samenkomst bij Jesse en Renske thuis, met nog een kopje koffie en lekkere kruidcake van mama Janny om mee te starten. Jesse had een mooie route uitgestippeld voor ons, die voor Peter, onze organisator en volgautoman, goed te rijden was. Er werd natuurlijk door alle professionals heen en weer gepraat over de zin of onzin van overschoentjes, windjacks en tussendoortjes voor onderweg. Dan wordt het tijd om op de fiets te stappen kan ik je vertellen… Binnen 10 minuten begint het eerste klassiekertje al. De mannen moeten even macho-achtig een sprintje trekken met elkaar. Zoals Marijn de Vries al eens schreef in haar boek Vrouw & Fiets: ‘Vrouwen fietsen anders dan mannen. Wij kletsen graag onderweg, hebben geen zin om bij elk plaatsnaambordje een sprintje te trekken.’ 

Heuveltjes heuveltjes heuveltjes overal. Een prachtige route! Met aan het einde natuurlijk de Posbank. Ik had er wel van gehoord, maar als recente race-fietser, geen idee wat dit inhield. Nou… een heel steil heuveltje met bovenop een bankje opgedragen aan meneer Pos. Die volgens wikipedia opgedragen is aan Meneer Pos, oprichter van de ANWB. Iedereen kwam bovenop het heuveltje aan. Sprankelend, hijgend, puffend, lopend…David wist niet eens dat het de Posbank heuvel was die hij opgefietst was. Al met al vonden wij het een hele prestatie. Niet kijkend naar de andere 100 fietsers die die dag ook de Posbank opgefietst zijn.

Nu kijken we uit naar de volgende tocht. De Classico Giro van Utrecht. Voor die tijd moet er echt nog wel getraind gaan worden voor de Galibier. Mochten Ruben en ik niet bereikbaar zijn, dan kun je altijd even gaan kijken bij de Amerongse berg of bij de Utrechtse heuvelrug ;-)

Kijk voor meer info over de afgelopen tocht op http://www.mapmytracks.com/nico_kalis

 

 

3 thoughts on “TRAINING DAY 2

  1. Chris van Utrecht

    Wat kun je geweldig leuk schrijven! Ik zou haast zin krijgen om ook te gaan fietsen!
    Ik vind jullie super stoer dat je er zo voor gaat.

    Ga vooral zo door!

  2. Best lief dat je net doet alsof ik ook helemaal fietsend boven ben gekomen :-)
    Van mij zal niemand horen dat het anders was!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*