Col Du Galibier

Col du Galibier. Hoeveel we daar al niet over gelezen hadden. Maar lezen is niet hetzelfde als ervaren. Ik zit ook al 10 minuten naar het scherm te staren zonder dat ik precies weet wat ik nu moet schrijven. Ik denk dat ik nog wel wat meer tijd nodig zal hebben om te kunnen uitleggen wat zo’n klim met je doet. Niet dat iedereen bovenaan staat te janken, maar voor ons ongeoefende fietsers is het geen dagelijks ritje. We hebben met 11 man een behoorlijke prestatie geleverd. Ik wil er vandaag niet teveel meer over schrijven omdat ik geen idee heb wat ik moet zeggen. Iedereen heeft ongelofelijk z’n best gedaan. Na Col du Telegraphe hebben we binnen 2.30h. de galibier bedwongen. Het laatste stuk was het pittigst. Sneeuw en steile hellingen. Maar wat een machtig gevoel om boven te komen.
Het mooiste was dit. Op de top van de Galibier hing een spandoek met het bedrag wat we tot nu bij elkaar hebben opgehaald met z’n allen voor ons werk op Mercy Ships. Het bedrag wat we nodig hadden was €10.000,- Dan zouden Mirjam en ik daarnaast ook zelf een investering doen van €6.000,- Met het fietsen hebben we samen met 11 fantastische vrienden €21.000,- opgehaald. Sprakeloos zijn we. Zo veel hadden we niet durven denken. Wat een geweldig bedrag. We zijn de fietsers, verzorgers en jou dankbaar voor je hulp en het bedrag wat je misschien hebt toegezegd of al hebt overgemaakt. We zijn blij ook de organisatie een gift te kunnen geven. Hier zullen we later nog wat meer over schrijven.

Morgen rijden we terug naar Nederland en binnenkort zullen we met een mooi foto overzichtje komen van dit weekend.

 

14 thoughts on “Col Du Galibier

 1. vrouw van Bart mama en schoonmama van Mirjam en Ruben.

  diep respect voor 11 kanjers en hun verzorgers!
  top…..en wat een bedrag.

  mama janny (oldebroek)

 2. Hey,

  Waanzinnig veel respect hoe jullie dit oppakken. En wat een bedrag, GEWELDIG.
  We blijven het volgen.

  grt. K&K

 3. Gefeliciteerd Ruben, Mirjam en de anderen!

  Het lijkt mij inderdaad moeilijk te beschrijven welk gevoel het behalen van dit doel (het verdienen van het sponsorbedrag, maar vooral nog het bedwingen van de col, iets waar jullie al maanden naar toeleven) teweeg brengt. Geniet van dit speciale gevoel en veel succes met de verdere voorbereiding voor Mercy Ships.

  Trouwens, ik neem aan dat ik die ’24-uur sponsor sleep-in’ nu kan annuleren?

 4. Wauw!!! Wat super super super gaaf! Jullie hebben het gewoon volbracht…en hoe! Wat snel!! Echt een topprestatie van jullie allemaal…wat een wilskracht en een doorzettingsvermogen!
  Diep respect hier voor jullie allemaal!
  liefs, Bram en Arjanne

 5. Klasse David en Neline! (en alle anderen natuurlijk!). Prachtige prestatie om die Galibier op te komen!! Ik krijg er ook zin in, dus als mijn duim straks beter is en ik weer een beetje fitter ben, ga ik eens beginnen met wat heuvels in Limburg. Fijne vakantie nog!

 6. Geweldige prestatie, David en Neline! Voor iemand die al zuchtend en steunend de hilversumse Vaartweg ‘beklimt’ klinkt het al helemaal ongelooflijk, ha, ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*