Stephan Vanfleteren

Vandaag kwam ik erachter dat Stephan Vanfleteren hier in oktober is geweest, vlak voordat wij hier waren. Ik bewonder zijn werk sinds ik vorig jaar met mijn moeder naar een foto tentoonstelling in Naarden Vesting ben geweest en kocht ondermeer door zijn cover foto het boek “Congo”. Hoorde ook vandaag dat hij in maart weer naar The Africa Mercy komt. Buiten dat ik nog steeds van mening ben dat het om de patienten gaat, vind ik het wel ontzettend tof dat ik hem kan ontmoeten en mogelijk aan het werk kan zien. Wat me raakte was het verhaal wat hij schreef. Het gaat over Thierno, waar we in onze tweede nieuwsbrief over vertelden. Het lukt me nog steeds niet om zonder brok in mijn keel naar de foto’s te kijken.

(Attribution to De Standaard –Belgium/ photographer Stephan Vanfleteren)

 

Weekblad-DeStandaard_Dec2012

One thought on “Stephan Vanfleteren

  1. Wauw Ruben, wat een mooi verhaal schrijft die man en wat een foto reportage. Ik kan me voorstellen dat het gaaf is om hem straks te ontmoeten! Ik kan het niet drooghouden bij het lezen van de verhalen. Wat doen jullie toch gaaf werk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*