ORTHO…BRING IT ON!

 

 

 

 

 

(Antoinette en Ravette, allebei patienten die uit het noorden van Congo komen, en die ik ontmoet heb tijdens onze upcountry trip)

Afgelopen week hebben we ortho kinderen gescreend. Dit is altijd een super leuke tijd. De kinderen zijn niet ziek, maar kunnen wel keihard onze hulp gebruiken. Het brengt altijd een hoop plezier met zich mee.
Het is bizar om te zien hoe je lichaam in de meest vreemde bochten kan groeien wanneer je geen goede voeding krijgt.
Verschrikkelijk is het om te merken dat heel veel van de verlammingen komt door het gebrek aan goede gezondheidszorg. Kinderen krijgen vaak als ze heel jong zijn malaria. Omdat ouders geen geld hebben om hun kind op te laten nemen in het ziekenhuis nemen ze het risico om een eenmalige intramusculaire anti malaria injectie te geven. In heel veel gevallen injecteren de dokters en/of verpleegkundigen deze injectie niet goed, en omdat het een vrij vervelend middel is om te gebruiken wordt heel vaak de zenuw beschadigd waardoor een kind gedeeltelijk verlamd raakt. Het is vreselijk om te zien, omdat we deze kinderen niet kunnen helpen.
Extra blij maakt het me dat Mercy Ships dit jaar meer tijd en geld spendeert aan het trainen van locale verpleegkundigen. Hopelijk zit er een lesje intramusculair prikken bij.

 

 

 

 

Omdat ik steeds van de tent op het dock (waar we screenen) naar binnen moet lopen (voor röntgen/koffie/dokters/lunch/computer/wat-nog-allemaal-niet-meer) trap op trap af trap op trap af. Mijn geduld is vaak beproefd deze week wanneer ik weer moest wachten op de kids die met hun X-benen O-benen Z-benen ook het schip op en af moesten. Ik had tijd genoeg om te beseffen dat ik dankbaar moet zijn voor mijn gezonde benen. En dat ben ik!

Ready om deze week de eerste kinderen te opereren en ze weer rechte beentjes te geven. Bring it on!!!

Photo Credit: Michelle Murrey;

 

 

 

 

 

 

(aan het einde van de dag, besloot een van de patientjes foto’s van ons te maken…. bedankt Brinau!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*