5 Redenen om naar de Canarische Eilanden te gaan

Dit is misschien wel mijn allereerste vakantie blog wat misschien gebruikt kan worden voor een lekker makkelijk reisbureau. Wat is er nu beter dan een Nederlander ter plaatse die direct verslag kan doen vanaf een van hun meest geboekte vakantiebestemmingen. Laat me je eerst vertellen wat hier zo geweldig is.

1. Mooi weer.
Alleen maar mooi weer. Zon. Niet van die gewone zon, maar echt van die vakantiezon. Zon die zo lekker door de shutters schijnt van je mooie vakantie villa, zon die het ontbijt op je vakantie-balkon net dat beetje extra geeft. Geloof me, de zon hier is beter dan waar dan ook.

2. Zee en Strand
Hoe kon het ook anders. Wel zon en geen zee? Dat pikt natuurlijk geen een vakantieganger. Wij willen zee, met strand wel te verstaan. Nu, de stranden hier zijn FAN-TAS-TISCH! Zand, zand en nog eens zand. Speciaal verscheept vanuit de Sahara, die relatief dichtbij is en in Maspalomas beweren ze zelfs dat het is overgewaaid. De zee, moet ik je nog meedelen, is blauw. Echt blauw! Werkelijk prachtig helder water. Check de foto hier.

3. Eten
Dit punt maakt mijn blog hopelijk geloofwaardig. Het is namelijk iets waar ik erg op gesteld ben. Eten kan mijn dag compleet maken. Een goede lunch of met zorg bereid diner kan zoveel dingen beter maken. De meesten van jullie weten dat de mogelijkheden die ik heb om een goede maaltijd te genieten de laatste jaren nu niet echt zijn toegenomen. Des te meer geniet ik hier van fantastisch eten. Het is interessant om te zien dat hier geen vleesindustrie is, maar de Spanjaarden zorgen dat hun heerlijke steak overal komt. Spaanse tapas, wijn en hun gastronomische cultuur in het algemeen maakt dat het op deze eilanden goed vertoeven is. De prijzen zijn zeer redelijk en het draagt allemaal bij aan alle aspecten die dit vakantieoord al zo geweldig maken.

4. De Eilandbewoners
Waar de vakantiestemming zo goed voelbaar is, moet een aspect zijn wat dat in stand houdt. Het zijn de mensen. De eilandbewoners. Ik wil ze niet teveel ophemelen, want het blijven ook gewoon mensen en die kunnen op hun tijd gewoon chagrijnig zijn en met hun verkeerde been uit bed stappen of misschien wat kribbig reageren wanneer je ze in hun ‘heilige’ siësta stoort. Allemaal begrijpelijk, maar haal ze hier weg en de eilanden zijn niets meer dan kale vulkanische bergen en zou ik liever al mijn vakantiegeld verbrassen op Rottumeroog (ja ik weet dat het onbewoond is).

5. Entertainment
Kijk, entertainment is voor iedereen iets anders. Voor de een kan dat kameel rijden in Maspalomas zijn, voor een ander is dat rond scheuren op een scooter en weer iemand ander wandelt graag naar een vulkaan krater om zich een levende voorstelling te kunnen maken van zoiets grotesk. Entertainment is hier voor iedereen en voor elke cultuur. Een perfecte mix en voor een ieder wat wils. Dat staat waarschijnlijk al in elke vakantiefolder, maar het klopt. Surfen, scubadiving, wellness, golf, natuur, clubs, shopping malls….. Alles voor je vakantie is hier.

Ik kan het waarschijnlijk nog veel mooier maken en je begrijpt vast waar ik heen wil. Ik ben hier niet voor mijn vakantie. Ik ben hier om te werken voor Mercy Ships. In Afrika. Ons hart breekt voor Afrika. 2 dagen geleden hadden we in Benin moeten zijn. Dit is uitgesteld. Wanneer we dan wel naar Benin gaan is niet bekend. Het alternatief was Congo, maar sinds vorige week is ook het nieuws eruit dat de DRC (het buurland van Congo), kampt met ebola. Opnieuw een deur die keihard dicht gaat voor onze missie. Onze organisatie is niet ontworpen voor ‘direct respons’ missies. Wij zijn voor langere tijd in een land om specialistische chirurgie uit te voeren. Trekken we ons dan niets aan van de landen die met het ebola virus te dealen hebben op dit moment? Zeker wel, het zijn de landen waar Mercy Ships al 35 jaar lang een hechte relatie mee heeft. Het zijn de landen en mensen waar ons hart naar uit gaat. Mercy Ships is zich ervan bewust dat het schip een magneet is voor de mensen die wanhopig zijn voor medische hulp en we kunnen ons niet permitteren om de mensen daar in gevaar te brengen, maar ook de voltallige crew. Op dit moment doneren we materiaal zoals handschoenen en emmers in de getroffen gebieden en legden we aan boord meer dan $5000,- bij elkaar (van de vrijwilligers) om onze partners in Guinea te ondersteunen die daar een kliniek runnen. Waar we in de tussentijd heen gaan is nog onduidelijk, maar er worden elke dag deuren geopend waar andere misschien dicht gaan. We hopen jullie snel meer te kunnen vertellen over waar we heen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*