Country Next

Country Next has been announced. We wisten het al eventjes, maar nu is het officieel en mag iedereen het weten. Sinds april afgelopen jaar, hebben er tot een aantal weken terug, heel wat landen de revue gepasseerd. We gaan naar Madagascar en daar zijn een aantal goede redenen voor.

Bij Madagascar denk je natuurlijk aan ‘I like to move it, move it’ en King Julian en vrijwel alles wat met de gelijknamige animatie film te maken heeft. Het zou niet gek zijn wanneer dit je eerste associatie zou zijn met dit land. Het geeft ons in ieder geval de gelegenheid om je eens goed bij te praten over dit land over de komende 7 maanden. Ik hoop vooral dat we het contrast kunnen laten zien. Ja het is een mooi eiland, maar het is arm en de gezondheidszorg heeft, sinds het niet meer gratis is, behoorlijk in moeten leveren.

Het land staat op nummer 155 in de Human Development Index van de U.N. Dat betekend bijvoorbeeld dat het minder ontwikkeld is dan Congo waar we afgelopen jaar waren. Het is het op 3 na grootste eiland ter wereld en de infrastructuur is teleurstellend volgens verschillende bronnen online. Vanwege deze ‘last minute’ beslissing hebben we als organisatie maar beperkt de tijd om voor te bereiden. In plaats van 6 maanden hebben we nu 6 weken. We zullen gaandeweg steeds meer ontdekken en te weten komen.

Het zal wat tijd nodig hebben voordat we precies weten hoe de komende maanden eruit gaan zien qua werk, maar we zijn blij dat we kunnen uitkijken naar een field service om het werk te doen waarvoor we hier naartoe gekomen zijn.

Om de teams in Madagascar wat tijd te geven en omdat het een behoorlijk lange vaart is, gaan we nu eerste naar Kaapstad in Zuid Afrika. Daar zullen we naar alle waarschijnlijkheid zo’n 2 weken blijven, voordat we verder varen naar Madagascar.

SEAL MADAGASCAR 1998

2 thoughts on “Country Next

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*