Sail – Cape Town – Madagascar

 

Gran Canaria lijkt alweer maanden geleden. Terwijl dat amper 3 weken zijn. We hadden een redelijk rustige sail. Tot de laatste 4 dagen. Blijkbaar is de zee altijd onrustig voor de kust van Namibië. En daarom wordt deze kust ‘The Skeleton Coast’ genoemd. Dood vermoeiend om je dagelijkse dingen te doen als het schip 21 graden naar links of rechts schommelt. Wanneer zeevaarders de Tafelberg zagen… wisten ze dat ze konden vertellen dat ze het hadden overleefd. Wij dus ook.

photo 1-3

Er was niets mooiers dan ‘land in zicht’ te kunnen ervaren. Met het prachtige uitzicht op de Tafelberg. Adembenemend kunnen we wel zeggen. Helaas is dat ook zo ongeveer het enige wat we gezien hebben van Cape Town. Het is prachtig hier, en we komen graag nog een keer terug om meer van Zuid Afrika te zien.

photo 2-3
Ruben en ik zijn deze week allebei erg druk geweest. Allebei meer dan 12 uur per dag gewerkt en niet meer dan 20 uur geslapen deze hele week. Omdat we hier nu toch in Cape Town zijn, maken we er maar gelijk een PR tour van. Veel mensen komen het schip bezoeken. We zien ook ‘oud collega’s’ weer. Ruben heeft samen met het Communicatie Team een ‘Hospital Experience’ opgezet. Mensen komen binnen op de afdeling en worden door een verhaal van een patiënt het ziekenhuis door geleidt. Afdeling, röntgen, operatie kamer. Alles met beeld en geluid. Erg indrukwekkend en er worden heel wat tranen weggepinkt. Wat een gaaf werk mogen we doen. Het kost Ruben een klein beetje moeite om zijn ‘kindje’ (het hele project) achter te laten.

photo 3-3

Mirjam is druk met het voorbereiden van het vertrek naar Madagascar. Een plan om het hele land door te reizen wordt uitgestippeld. Er wonen 22 miljoen mensen op Madagascar, dus genoeg patiënten zijn er wel. Het lastige is, dat ze in tegenstelling tot veel West Afrikaanse landen, waar mensen veelal rondom de havenstad wonen, ze hier over het hele land verdeeld zijn. Dit maakt het toch wel een uitdaging om deze patiënten te bereiken. Ik zal samen met Jasmin naar een aantal verschillende plekken in het land vliegen om informatie op te doen, en veel mensen, doctors, kerken etc… te vertellen wat Mercy Ships komt doen. We worden rond gevlogen door de MAF. En we voelen ons erg bevoorrecht om met deze toffe organisatie samen te kunnen werken.

photo 4-2

Ruben gaat ook mee naar Madagascar, maar zal niet met mij door het land reizen. Hij zal helpen met alle voorbereidingen om het schip binnen te halen en vooral veel samen werken met media zoals, TV, radio en kranten, om iedereen te laten weten dat we eraan komen. Hij heeft al een afspraak met de minister van Communicatie staan, dus het overhemd (oh ja, hij heeft er maar 1) is gestreken.

Terwijl ik dit schrijf, pakt Ruben de tassen in, en is het weer veel te laat. 24.00 en over 3 uur moeten we op zeg zijn naar het vliegveld. Zullen we nog even gaan slapen of niet??

Liefs, en de volgende keer bericht uit Madagascar!

One thought on “Sail – Cape Town – Madagascar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*