Het is ook altijd hetzelfde liedje

Een blog schrijven staat al zo lang op mijn to-do lijstje. Het wilde niet echt lukken. Ik bedoel…… dit is ons vierde jaar Mercy Ships. En mijn 3e jaar bij het screenings team. Ik denk elke keer als ik een blog moet schrijven: “Ja, ik kan wel weer vertellen over de screening die ik doe, maar iedereen kent het verhaal inmiddels wel. Lange dagen, duizenden mensen in een rij, wachten op hoop en genezing. Bla bla bla.” En ja, het is geweldig, maar het is ook moeilijk. Het is moeilijk om nee te moeten zeggen tegen mensen en hun laatste hoop uit hun ogen zien wegvloeien. Maar dit hebben jullie allemaal al meerdere keren van mij en Ruben gehoord. En zitten jullie nou wel te wachten op weer zo’n zelfde verhaal?

IMG_0658

|| Classic foto van een screening…. Dit was een super screening trouwens, veel hulp van locale vrijwilligers die de patienten water en eten gaven. Het is gaaf om te zien als locale bevolking/organisaties mee willen werken voor de mensen van hun eigen land. 

Maar ook al weet ik inderdaad een beetje hoe het werkt nou, en leer je door ‘trial en error’ dat sommige concepten wel werken en andere minder. Of misschien is het PR technisch wat minder interessant, omdat we niet 1 grote screening met 7000 mensen op 1 dag organiseren. Sorry, ik weet dat dit niet echt ten goede komt van de PR enzo. Ik bedoel, 7000 mensen in 1 dag in een rij, geeft wat mooiere kiekjes dan 7 dagen van 1000 mensen. Dit jaar hebben we 10 verschillende screeningen, op 10 verschillende plekken. En zelfs op het schip zeggen ze: “Oh, was je weer aan het screenen? Was je weer een week weg? Jullie komen en gaan ook de hele tijd…..”

IMG_0675

|| Team in Manakara, 3rd city we screened in. At this moment we have screened in 5, 5 more to go……

Toch ga ik er weer over schrijven. Want weet je,  het is nooit hetzelfde liedje. Ook al doe ik dit nu 3 jaar. Ik kom er elke keer weer achter dat het helemaal niet hetzelfde liedje is. Niet voor de mensen die naar onze screening komen. Niet voor mij. Niet voor Ruben. Elke screening zou het waard zijn om een boek over te schrijven. Want je hebt gelijk, er zijn mensen die we kunnen helpen. En redden we letterlijk hun leven? Zullen ze weer volledige geaccepteerd worden in hun omgeving? Nu wel een baan vinden, of naar school kunnen? Je zou daar kritische vragen over kunnen stellen. Maar het maakt niet echt uit, als mensen naar je toe komen voor hulp, en je kan het ze geven. Het is zo simpel als dat. En het is een voorrecht om er deel van te zijn.

IMG_0449

 

|| me and JP hanging out. I gave him an appointment, but the ship wasn’t there yet…..

Ik merk het aan de mensen die ‘nieuw’ in mijn team zijn. Ik ben trots op ze. Het zijn super gemotiveerde mensen en erg goed. En ik zie hoe deze ‘screening’ ervaring voor hen ook bijzonder is. Het is mooi om te zien dat er mensen zijn aan wie je je werk misschien straks kan gaan overdragen voor als onze tijd bij Mercy Ships toch misschien echt een keer een break/einde gaat krijgen. (Ons commitment loopt in principe af in Maart 2016 :) )

IMG_0664

 

|| Wat een schatje zou je zeggen. Maar wetende dat hij 1,5 jaar oud is en nog geen 5 kilo weegt…. wel schattig. Niet zo gezond…

Maar voor nu geniet ik van elke dag die ik werk. Van de mensen die ik ontmoet. De levens die veranderen. Het is misschien hetzelfde liedje. Maar zeg nou zelf. De liedjes die goed en catchy zijn, die zet je toch ook lekker op repeat???

 

6 thoughts on “Het is ook altijd hetzelfde liedje

  1. Prachtig geschreven en fantastisch dat jullie dit mooie werk doen!
    Super!!!
    Veel zegen toegewenst!

    Lieve groet, Heleen (oud collega van Ruben ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*